Pagina's

zondag 30 maart 2014

Chocoa Festival

Hoi Allemaal,

De meeste mensen houden van chocolade. Ik zelf ben daar 1 van. En als je eenmaal 1 hebt gegeten wil je er natuurlijk meer van. 

Maar wist je eigenlijk dat als je chocolade eet, die niet duurzaam/biologisch is, je eigenlijk gewoon suiker eet?! De suiker zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel in 1 klap omhoog schiet. Je krijgt er een behoorlijke kick van en houdt dat ongeveer een uur vol. Daarna dondert je suikerspiegel in een rap tempo omlaag en voel je je moe, krijg je trillende handen, ben je duizelig en heb je het gevoel om flauw te vallen. En dus weg fijn gevoel!

Ik wilde met eigen ogen, zien en proeven wat echte chocolade is en was dan ook blij verrast dat ik naar de Persdag mocht van: 'Chocoa Festival Amsterdam' in het Scheepvaartmuseum. 

Ik had een introducé meegenomen. Mijn Turkse collega (een zoetekauw eerste klas en dol op chocolade) die wel gewend is te 'bakken' met chocolade met heel veel suiker! Haar kijk op chocolade is na ons bezoek ook sterk veranderd. Wil jij ook weten hoe of wat?! Lees dan snel verder!

Bij binnenkomst moesten we naar de speciale pers ingang en kregen we een polsbandje. We konden ons inschrijven voor een workshop, wat we ook deden maar uiteindelijk niet zoveel voorstelde! 


Daar aangekomen kregen we een stuk geschiedenis over de cacao en mochten we verschillende chocolade proeven. Meteen merkte ik al het volgende op: ik proefde cacao, ik proefde chocolade! Ik voelde me helder worden, ik kreeg energie maar geen kick! Ik kreeg geen bijwerkingen zoals trillende handen/ flauwtes en werd niet moe. 

Dit was dus 100% cacao! Met 0,0% aan toevoegingen. Het was heel bitter en ik moest daarna echt even naspoelen met water. 


Zoals je kan zien is dit 100% cacao! Ik moest zeggen een hele dappere ervaring om dit met eigen ogen gezien te hebben.

Wat opvalt is dat de echte raw biologische/duurzame chocolade meestal geplukt en bereidt wordt op plantages in Equador of de carribean. De schil van de cacao geeft aan wat voor boon het is en bepaalt de smaak van de chocolade. Op de plantages zelf wordt de cacao geteeld/ geplukt en tot 'chocolade' gemaakt. 

De reden achter dit concept is dat men wilde en wil de lokale bevolking helpen om een goed inkomen te verwezelijken. Bovendien is het klimaat in Equador ideaal om deze producten te produceren en dit kan hier dus al op kleine schaal plaatsvinden. Maar dit is het niet alleen want; mensen helpen is één, maar je moet ook kwaliteit kunnen bieden want anders heb je geen afzet. Dat is namelijk het nadeel van veel Fairtrade labels, die zijn er voor de lokale bevolking. Kwaliteit is daarbij vaak een no go. Want in de gebieden waar van oudsher de beste cacao voorkomt, hebben ze hun eigen personeel rondlopen die zoeken  de perfecte boeren om voor hun aan de slag  te gaan. Het enige wat ze hoeven te doen is de producten verbouwen. Het personeel van zo een bedrijf heeft namelijk de kennis en de materialen ( het zaaigoed, apparatuur) in huis om het proces goed te laten verlopen. 

Daardoor wordt het een kwaliteits product en kan de lokale bevolking er van leven.


De werkwijze achter dit concept verzekerd van een goed product op alle fronten.


Dit is een lokaal geproduceerde cadeauverpakking met kleine bonbons om te geven als present. Is het niet prachtig?!

Soms worden er ook onbewerkte cacaobonen naar (de grootste wereldhaven voor cacao) Amsterdam verscheept geheel CO2 vrij op de Chocoladeboot. Gekoeld met zonne en wind energie.  Deze heerlijke biologische chocolade wordt kleinschalig gemaakt op dit Caribisch eiland. Met 50% zonne-energie. En jij bent dan de voor 1 dag chocolade vervoerder in Nederland op de fiets!! Hoe groen wil je het hebben?!

Ik kan je vertellen dat ik heel blij word door te weten waar mijn chocolade vandaan komt. Want dit geeft aan dat  je met echte chocolade te maken hebt. Als je alleen Unilever op een verpakking ziet staan of Made in China weet je meteen dat er allerlei suikers en andere troep in zit. 

Belangrijk is dus altijd na te vragen of na te zoeken waar je chocolade vandaan komt. Uiteraard mag je voor een goed stuk chocolade wel wat geld meenemen (€€€) maar dat heb je wel wat en hoe!!

Zie hieronder enkele voorbeelden van lokaal geproduceerde chocolade uit de carribean of Equador. Zelfs de verpakking en recycle!



Ben je nu op zoek naar goede chocolade en wil je er wat meer voor betalen, én wil je het voor jezelf zo lokaal mogelijk houden?! Stap dan op je fiets naar bijvoorbeeld TOUT in de Maasstraat in Amsterdam. Daar vindt je de overheerlijkste chocolade gemaakt van de cacaobonen die jij eerder met je fiets naar hun toe hebt gebracht! 

Enjoy!











dinsdag 25 maart 2014

Budget artikel: De Sapcentrifuge


Ik hou van mijn sap centrifuge !! Deze smoothy maakte ik dit weekend!!

En deze ook:


Met mijn sap centrifuge! 


Deze zelfde sapcentrifuge zag ik precies  bij de Vitaminstore in de Beethovenstraat. Althans hij zal daar een paar tientjes meer gekost hebben. De mijne kocht ik voor €90 bij de Blokker en is van Tomado! 

Over budget gesproken.....

Xoxo

donderdag 20 maart 2014

ShopSpots in Amsterdam Zuid: deel 2

Hai Allemaal,

Van velen van jullie hoorde ik dat jullie 'Shopspots in de Pijp' een leuk onderwerp vonden! Ik heb er ook erg van genoten om dit te reviewen en te schrijven voor jullie. Vandaar dat ik vandaag deel 2 voor jullie zal schrijven. Het zal dit keer niet persé in de Pijp heten maar in Zuid want er zijn genoeg leuke plekken in Zuid te vinden die ook Hip zijn!

We hebben het nu over SLA dit leuke tentje zit vlakbij het sarphatipark en daar schreef ik al eens eerder over! Gisteren ging ik daar eten en stelde mijn eigen SLA samen! Het leuke van het samenstellen van de SLA is dat je ook bepaalde soorten groente/ kiemen/ toppings of dressings erin kan stoppen die je zelf niet zo snel in huis zou halen. Helaas ben ik door mijn enthousiastme vergeten om er een foto van te maken..Maarrrrr als ik zeg seizoensgroenten en dan onder andere: pompoen/ zoete wortel/ avocado/ biologisch eitje gaat je hart toch al sneller kloppen?! 

Bij het wisselen van de seizoenen wisselt ook de menu kaart! Ideaal dus! 

Superfoods zijn helemaal in! Ik nam van te voren dus ook een smoothie met frambozen/kersen/limoen en maca poeder!! Heerlijk! En perfect voor de lente!


Als toetje koos ik voor de Vegan Cheesecake! Wat is die lekker!! Met een heerlijke Limoen smaak! 


Verrukkuluk!!!

Dus: als je eens in de Pijp bent... Ga dan eens aan bij SLA! Je kan zowel direct opeten als meenemen! 

Ik ging ook even langs Bilder & De Clerq. Deze 'eetwinkel' zit tegenover SLA, ook op de Ceintuurbaan! Het concept van de winkel is simpel : je kiest een recept uit, pakt van de tafel en uit de diepvries de bijbehorende ingrediënten, kiest een bijpassend wijntje uit en rekent af! Op de woensdag is er een 20% groene kortingssticker op de maaltijden te vinden. Dit betekent 3 gerechten voor €35 !! Top dus! Buiten deze gerechten om kan je ook andere biologisch verantwoorde producten scoren met een goede achtergrond! Daarover zal ik binnenkort een review schrijven! Het personeel is uiterst vriendelijk en weet waar ze over praten! Mocht je twijfelen over een product dan mag je altijd even proeven. De prijsklasse in deze winkel ligt tussen de €€-€€€. Maar dit is de producten aan te zien en te proeven! Dus als je biologisch kiest dan betaal je er gewoon naar! :-) 

Gisteren kocht ik een aantal producten! Kijk maar:



Muesli van Leev, Studentenhaver, Spelt brood van Bilder zelf, en koekjes met Paranoot & Dadel!! 

Ook kocht ik nog hele schattige kruiden die je heel simpel zelf kan kweken van Bag to Nature! Later meer! 


Dit was het voor vandaag! Ik hoop dat jullie genoten hebben van m'n review en ik ben heel benieuwd of jullie deze 'ShopSpots' ook al ontdekt hebben! Laat een reactie achter!

Volg mij ook even via de volgende kanalen:

-Twitter: Moos Groene Wereld
-Facebook: degroenewereldverbeteraar 
-Instagram: degroenewereldverbeteraar 
-Google+: De Groene Wereldverbeteraar 

Dááág!

Xoxo 

zaterdag 15 maart 2014

Zaaien & Oogsten Amsterdam

Hoi Allemaal,

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik inmiddels mijn eigen huisje heb in Amsterdam. Dit huisje is nu bijna af. En daarom ben ik met mijn nieuwe project alvast begonnen. Ik heb van huis uit een beetje 'groene vingers' meegekregen en wilde die nu goed gaan inzitten om mijn balkon een boost te geven!

Aangezien ik nog wel wat tips en tricks kon gebruiken besloot ik op Facebook een groep op te zetten; 'Zaaien & Oogsten Amsterdam' genaamd. Deze groep is bestemd voor iedereen die meer wilt weten over alles wat met 'tuin' te maken heeft en dus ook het ruilen en gratis weggeven van planten en zaden maar ook het verstrekken van tips!
Inmiddels bestaat de groep binnen anderhalve week al uit zo'n 140 leden en we gaan natuurlijk voor nog veel meer! Dus meld je aan! 

Inmiddels mocht ik bij 1 van de leden al wat stekjes ophalen: Campanula's ( daar komen zo rond Juni hele mooie blauwe bloemetjes uit) en Dovenetel: (groen met een witte shine op het blad). 

Ik besefte mij opeens dat ik natuurlijk ook de nodige tuin artikelen aan moest schaffen om de planten mooi uit te kunnen laten komen. En daarom liep ik langs de Albert Heijn. Daar verkopen ze van het 'puur & eerlijk' merk, kleine handzame zakjes biologische aarde van 5 liter voor €1,99 niet duur en ook nog hartstikke goed voor het milieu. 



Ik besloot ook nog langs de HEMA te gaan aangezien ik tijdens de persdag al had kunnen aanschouwen dat er een heleboel nieuwe tuin artikelen zouden komen waaronder zaden/ bijbehorende kas/ tuinhandschoenen en meer.

Ik kocht de volgende dingen:



Deze mooie tuinhandschoenen zijn deels katoen en deels elastaan. Elke hand past er dus in en sluit goed aan. Aan de bovenkant heb je een mooie druppelvormig motiefje met verschillende kleurtjes en als je het achter elkaar plakt kunnen het zomaar ineens de blaadjes van een boom zijn. De binnenkant van de handschoen (de plek waar je de artikelen mee vasthoudt) is vervaardigd met nopjes. Dit zorgt voor een betere grip! Deze handschoenen kosten: €3,95


In dit kartonnen biologisch afbreekbare zakje zitten zaadjes voor de mint plant. Op de achterkant van de verpakking staat het advies voor hoe je ze moet zaaien e.d. Het kartonnetje kan je gebruiken om in de plantenbak te zetten. Zo weet je over een tijdje nog steeds wat er ook al weer in die bak zat. Zodra de mint plant volgroeit is kan je er lekkere thee van zetten. €0,95


Ik zag ook deze potjes staan. De kleuren vond ik ontzettend vrolijk en bovendien zijn de potjes gemaakt van bamboe. Ontzettend duurzaam dus!

Kosten: €3,95


Deze staafjes zijn gemaakt van klei met daarin mest verwerkt. In mest zitten hele belangrijke bouwstoffen voor planten. Deze staafjes kan je gewoon naast de plant in de aarde duwen en dan geven ze elke dag automatisch wat mest aan de planten! 1 staafje per pot is genoeg!

Kosten: €1,99


Zoals jullie kunnen lezen is dit een kweekset in een mooie vormgegeven houten kistje. Op deze manier kan je je eigen kruidentuintje maken. De zaden en de aarde plus de beschrijving zitten in het kistje. Dus als je het goed doet heb je binnen een mum van tijd je eigen kruidentuintje ! De aarde die bijgevoegd is, is van biologische kwaliteit! Fijn! Evenals de zaden! 

Deze set kost €8,95 


Ook kocht ik nog dit handige tuinschepje. Hij is niet zo heel groot dus je kan makkelijk wat kleinere potten er ook mee vullen. Er zit een stevige handgreep op zodat je hem goed vast kan houden. Hij is gemaakt van roestvrijstaal dus ook weer ontzettend duurzaam!

Kosten €4,00

Uiteindelijk heb ik alles mee naar huis genomen en met de nodige tips & tricks van m'n moeder maar ook van de leden van de Zaaien & Oogsten Amsterdam groep uiteraard aan de slag gegaan. En dit is het resultaat tot dusver.


Wat vinden jullie hiervan??? Ben je zelf ook al druk op je balkon of in je tuin met zaaien?! 

Laat onder dit bericht een reactie achter!!

X Maartje

P.s.: 

Ik zou het leuk vinden als jullie mij zouden volgen:

Twitter: Moos Groene Wereld: moow23
Facebook: degroenewereldverbeteraar 
Instagram: degroenewereldverbeteraar 
Google+: de groene wereldverbeteraar 

Xoxo

zaterdag 8 maart 2014

'ShopSpots' in de Pijp

Hoi Allemaal,

Afgelopen dinsdag had ik een shop ochtendje met mezelf om meubels te scoren voor m'n nieuwe huisje! En waar kan je dat beter doen dan in de Pijp!

Ik zet een aantal 'Shopspots' op een rijtje!

- All The Luck In The World:

Is een leuke vintage annex moderne vintage shop. 

De vele spullen worden bij verschillende leveranciers ingekocht maar vooral in Frankrijk omdat je daar nog de echte pareltjes tegenkomt en nog niet zo snel te maken hebt met Handelaren. 

Alles maar dan ook alles in de winkel is te koop; van vintage wandmeubels en banken tot klokken en lampen. Een deel is nieuw vintage, het heeft de vintage look maar is heden opnieuw geproduceerd. Een ander deel is echt vintage en dat zie je ook wel meteen aan de uitstraling.

Ook zijn er in deze winkel accesoires te koop van andere kleinere lokale ontwerpers in de buurt dit zijn onder andere sieraden en huishoudbenodigdheden. Leuk voor de verdere invulling van de winkel maar de vintage gaat echt aan de top.

Ik kocht een mooi oud Jaren '50 bijzet tafeltje zoals je onder op de foto kan zien:


(Zodra mijn huisje af is ga ik hier ook nog een item wijden aan interieur dus dan komt ie nogmaals langs!!!)

Wat vinden jullie van dit tafeltje?!

De prijzen in deze winkel liggen tussen de : € en €€€ maar in verhouding met de tijd waarin de producten zijn gemaakt is dit precies de beste prijs.

Facebook: all the luck in the world.
Instagram: alltheluckintheworld
www.alltheluckintheworld.nl

- Micky Fields Curiosa en kledingreparaties:

Deze winkel kwam ik per ongeluk tegen. Toen ik een ommetje door de 'Franshalsbuurt' maakte. Deze winkel zit aan de Saenredamstraat 46. Als je voor de winkel staat en de winkel binnen loopt krijg je meteen een gevoel van thuiskomen. 

De winkel is ingedeeld in een soort van Expedit achtige Ikea kasten zodat bepaalde collecties die bij elkaar (kunnen) horen goed naar voren komen en geshowd worden. Maar ondertussen staat het ook lekker rommelig opgesteld en kan je lekker snuffelen. Het heeft meer iets thuis van een kringloopwinkel maar dat is het niet. Ik ging naar binnen en aanschouwde daar meteen een thee licht van glas met een ijzeren plaat en met een waxinelichtjes houder van glas erin. Deze heeft mijn moeder ook en daarom doet het mij aan thuis denken. Perfect dus voor m'n nieuwe huisje.
Ook kocht ik een kruk van Karton. Waar je met 200 kilo niet doorheen zakt. De kruk is gemaakt door de ontwerpers van Dutch Design en is biologisch afbreekbaar. 


In dit pareltje van een winkel vindt je niet alleen servies en krukken maar ook boeken/ curiosa/ blikken en heel veel kattenspulletjes!! 

En mocht je je kleding willen vermaken dan is zelfs dat ook mogelijk!

En als je er dan toch bent vraag dan ook meteen of je de twee wollige poezenbeesten mag aaien. Deze zijn overigens niet te koop maar wel een knuffel waard!

Prijzen: €-€€ 

Facebook: micky fields
Website: www.mickyfields.nl

Wat vinden jullie van deze 'ShopSpots'?! Zou je meer van deze artikelen willen lezen?! Laat een reactie achter hieronder!!

Follow me on: 

- Instagram: word lid: degroenewereldverbeteraar 
- Like mijn pagina op Facebook: De Groene Wereldverbeteraar
Twitter: RT mijn review en volg mij via : moow23 

Voor overige vragen over dit review laat een reactie achter!

Fijn weekend!

X! 

zondag 2 maart 2014

Happy with Return To Sender

Hoi Allemaal,

Wat is het de afgelopen dagen toch een heerlijk weer buiten. Gisteren is de metheologische lente begonnen en dat is goed te merken. Iedereen heeft een winterslaap gehouden en komt weer naar buiten, terrasjes zitten vol en iedereen is aan het shinen!

Om je nog meer te laten shinen, heeft HEMA in samenwerking met Return to Sender onder andere een aantal handgemaakte sieraden op de markt gebracht die, behalve mooi ook vrolijk zijn. Perfect voor de lente dus! 


Dit armbandje van masai kraaltjes is handgemaakt. ( materialen: hout, glaskralen, masai kralen, keramiek, touw en brass) de materialen worden deels ingekocht en deels zelfgemaakt. Dankzij het maken van sieraden hebben vrouwen een eigen inkomen en kunnen de kinderen naar school, hebben ze elke dag eten en drinken, kunnen ze wonen in een huisje van steen en hebben ze elektriciteit en water.
Er zijn 6 verschillende armbandjes.
En doordat het touw aan elkaar is geknoopt kan je ze op je eigen maat afstellen! Heel handig! 

Aangezien je meestal niet een hele grote tas mee wilt nemen heeft Return to Sender ook daar aan gedacht en een super mooi tasje ontworpen. Het tasje komt uit New Delhi (India) en is gemaakt in een familie bedrijf dat mode accesoires maakt. De stof wordt geweven en vervolgens met de hand geborduurd met fel gekleurd draad en pailletten. Door het maken van de tasjes bouwen de producenten aan een duurzame toekomst. Ik vind het tasje heel fijn aangezien je het kan dragen als een clutch maar ook over je schouder.




Dit zijn mooie kettingen uit Thailand het is in een familiebedrijf gemaakt dat bijna bestaat uit alleen maar vrouwen. Het bandje is op de markt gekocht en het hartje is gemaakt van keramiek, waarbij het logo er met een stempel is ingedrukt. Vanwege Thaise gebruiken en het boeddhisme kent het bedrijf een goed personeelsbeleid. Daardoor ontvangen de vrouwen een eerlijk inkomen. Aangezien ik het boeddhisme heel mooi vind en de achtergrond van deze ketting kan waarderen wordt dit een musthave in m'n collectie!

Hebben jullie tot nu toe al een favoriet?!

Je kan natuurlijk ook je eigen Feestje bouwen en bij een feestje horen slingers!


Deze van papier geproduceerde, en met de hand gemaakte slingers worden gemaakt binnen een stichting die vrouwen werkgelegenheid biedt vanwege het door mannen gedomineerde Nepalese leven. Er zijn 3 verschillende slingers die onder andere zijn gemaakt van: wolvilt, en bast van de Lokta plant en zijn tevens milieuvriendelijk. Met de vrolijke kleuren van de slingers kan je feestje in elk geval niet meer stuk.
Uitnodigingen kan je maken met het daarvoor bestemde milieuvriendelijke papier.


Buiten deze producten zijn er ook nog leuke andere producten van dit merk. Welke dit zijn laat ik voor wat ze zijn. Ik zou zeggen neem eens een kijkje bij deze prachtige producten in de HEMA!!

Xx Maartje 

Instagram: degroenewereldverbeteraar 
Facebook: de groene wereldverbeteraar
Twitter: moow23 

Like/share and follow !

Thanxxx!