Pagina's

maandag 30 september 2013

Weekend Report #2

 Dit weekend heb ik weer veel spectaculaire avonturen beleefd. Of nouja.... Ik weet niet of ik het zo moet noemen maar, ik was er nog nooit geweest en ik weet nu welk restaurant mijn top 1 heeft.

Mana Mana, een piepklein onopvallend restaurantje in de pijp, zonder website, contant betalen en geen menu kaart. Reserveren noodzakelijk, knus met meubels van de kringloop en kaarsjes op tafel en heel vriendelijk personeel. En GODDELIJKE gerechten. Je krijgt een zogeheten 'Mana Mana Experience en eet voor nog geen 30 euro je buikje rond totdat je niet meer kan. Er zijn ontzettend veel gangen en je moet zeggen als je voldaan bent!! 

Restaurantje heeft Israëlische Veganistische en Vegetarische gerechten en voor de karnivoren onder ons 1 vlees gerecht. Maar ga vooral voor de Experience!! En laat je verrassen. En een klein tipje van de sluier ....

De gerechten worden zo mooi opgediend , het is te mooi om waar te zijn!!


Bloemkool-zoete aardappel soep.


Dipsaus met avocado en humus. 


Servies van de kringloop.

En een intieme sfeer!!

Hemonystraat 66hs, Amsterdam.

aangezien ik helemaal maar dan ook helemaal een Vintage Lover ben en al op de meest fantastische lokaties ben geweest in Amsterdam, wilde ik gisteren iets nieuws. Ik las op Facebook dat Topshit Fransjes Tweedehandsjes op de Geldersekade 28 in Amsterdam uitverkoop had. De winkel is gevestigd oo een uniek punt, er wordt een heerlijk oubollig plaatje gedraaid en het is een heerlijke winkel om in te struinen en mooie pareltjes te vinden. Ik kocht een oud roze blouse met polkadotten met een rond kraagje en een omslag sjaal met hertjes erop. Daarbij kreeg ik nog een fijne stoffen tas cadeau. Wat een fijne winkel!! En wat een vriendelijk personeel. Als er iets is met de artikelen mag je altijd komen ruilen! Fijn!! 


Aangezien de herfst zijn intrede heeft gedaan is het ook weer tijd voor seizoensgebonden producten. Mijn moeder maakte daarom dit weekend Pompoensoep en heerlijke guacamole! 

Wat was dat heerlijk!! Daar kan je mij nou echt blij om maken!!



Bij de guacamole zit de pit er ook bij. Die zorgt ervoor dat de guacamole niet bruin wordt. Wisten jullie dat?!

Aangezien ik op de gezonde toer bezig ben en ik mij daar steeds beter bij ga voelen, kocht ik het boek: 100% Suikervrij in 30 dagen! Ik kan jullie zeggen: de Challenge is begonnen en het voelt nu al top!!


Wil jij dit boek nu ook bestellen?! Kijk dan eens op de site : www.sugarchallenge.nl 

Dit was Weekend Report #2

zondag 22 september 2013

Weekend Report

Vanaf dit weekend ga ik voortaan een weekend report doen. Een samenvatting van wat ik in een weekend beleefd heb. Dit weekend bestond voor mij uit vier dagen. Daar had ik gewoon behoefte aan! Het betrof in ieder geval een weekend vol turbulentie. Donderdag heb ik heerlijk met een vriendin door de straten van Amsterdam zuid gestruind en ben ik langs mijn favo kringloopwinkel 'Allerlei' gegaan en heb daar een hapjes schaal à la jaren 50/60 gevonden op een draaischijf. Ik heb al een exemplaar maar deze is dan toch even net ietsjes anders. Kijk zelf maar hieronder.


Vrijdag was een zwarte dag uit mijn leven! Toen heb ik mijn liefste rode kater Pluis van 18 jaar na een kort ziekbed in moeten laten slapen. :-( Het was niet anders maar mijn hart is gebroken.
Gelukkig heb ik vele mooie herinneringen aan hem en mooie foto's.


Zaterdag hebben we Pluis begraven in onze tuin. Beter kon niet. Hij ligt heel centraal, in het midden. Het was verschrikkelijk om hem daar in te moeten leggen. In een doos met zijn favoriete kleedjes en een dekentje....lekker warm. Ik heb tranen met tuiten gehuild boven het graf. Daarna hebben we het graf gedicht met zand en daarna de klei. En er een mooi graf van gemaakt met schelpen die we hadden meegebracht uit Bretagne en een aantal mooie bloemetjes en later nog een vogeltje op een standaard.
Prachtig.


Zaterdag middag ben ik met een vriendin wezen wandelen in het Amsterdamse Bos. Daar was ik al enige tijd niet geweest en het is altijd weer fijn om te weten dat natuur soms zo dicht bij huis is maar je dat soms toch vergeet.
Het was fijn om ons hoofd leeg te wandelen daardoor kon ik ook relativeren over alle moeilijke dingen. Het gaf een fijn gevoel. Onderweg kwamen we bramen struiken tegen en de bramen hebben we lekker geplukt en gegeten dat was echt Yum! Onderweg zagen we paddenstoelen, elfenbankjes, elzenpropjes, gevallen blaadjes en eikeltjes daarmee kwam het besef dat de herfst toch echt begonnen is. We aten en dronken wat bij Boerderij Meerzicht en wandelden weer terug richting de grote stad. Toch 2,4km heen en terug.



Vandaag was het een heerlijk dagje voor mijzelf. Lekker uitslapen, boeken lezen, de PS lezen en een overheerlijk ontbijt klaarmaken en opsmullen met banaan,soya yoghurt, raw vegan choco snackers en goijbessen :-) Superfoods I Lovin 'it!!


Ik kan terug kijken op een bewogen weekend! 

Hoe was jullie weekend?! 

X Maartje 

vrijdag 20 september 2013

Welkom bij de YoghurtBarn


Afgelopen maandag was ik uitgenodigd bij De Yoghurtbarn in de Amsterdamse Pijp. Waar ik met de andere bloggers was uitgenodigd voor een Evenement en we konden kennis maken met wat de YoghurtBarn allemaal biedt.




De YoghurtBarn werkt met een heel fijn concept:

1: Je kiest een soort yoghurt: hangop, bevroren yoghurt, boeren of magere yoghurt.



2: Je kiest je ingredienten: muesli of cruesli en heel veel soorten vers biologisch fruit: aardbeien, frambozen, bosbessen, verse of gedroogde vijgen, perzik, meloen, ananas etc...
( als de vruchten er niet goed uit zien of het is het seizoen er niet voor, dan kan het zomaar zijn dat er andere vruchten te vinden zijn bij de Barn.)



3: Je kiest je topping: amandelen, witte,pure of melk chocolade, noten etcc..



Je krijgt je heerlijke Yoghurt toegediend in een groot glas of een plastic meeneembeker in de vorm small, medium of groot. Je kan lekker bijkomen in de mooie lounge van de Barn zelf of het terras of je gaat lekker picknicken in bijvoorbeeld het nabijgelegen sarphatipark en neemt een picknickmand samengesteld door de Barn mee.....



Daarnaast kan je ook genieten van een heerlijke kop koffie of thee met een heerlijk gebakje, een glas Bionade of een lekkere yoghurt smoothie.....

 
Mmmmm..... Smoothie!!!



Kijk zelf maar.......


1 van de specials: De Merry Berry.




De nieuwe special die gelanceerd is tijdens het evenement. 

Wouter Staal de eigenaar van deze super fijne, inspirerende en gezonde tent:


En alle overige producten waar we lekker van mochten proeven.... En smullen deden we!!!!


Mini yoghurtjes om te smullen!!



Lekkere gebakjes ;-) 

En we kregen een leuke goodiebag mee naar huis met een beker om nog een keer te komen vullen!! Wat een gastvrijheid!!!!! 

Ben je nu enthousiast geworden na het lezen van mijn blog. Neem dan zelf eens een kijkje bij de Barn in de Amsterdamse Pijp of in Utrecht....

www.yoghurtbarn.nl

Eerste van der Helststraat 80

Amsterdam 

Ik hoop jullie daar eens te zien :-)

X Maartje



zaterdag 14 september 2013

Gezondheid kent geen tijd

Afgelopen week besloot ik eens goed voor mijzelf te zorgen. 

Aangezien ik al een tijdje heel erg moe ben en weer duidelijk over mijn grens ga, wilde ik ook eens de oorzaak aanpakken. 

Om een me-time weekje te maken deed ik het volgende:

-Sporten: Bodybalance (een combinatie tussen yoga,pilates en tai chi) (drie maanden lang dezelfde choreografie )
Ik merkte dat ik heel gespannen was en deze les was echt een ontlading. Ik heb wel eens gelezen dat je emotioneel kan worden van zo'n les, maar had dat nog nooit zelf ervaren. Nu dus wel en had daar wel bewondering voor dat ik dat ook kon. Daarna voelde ik mij heerlijk leeg. 

Vandaag was het een open dag bij mijn sportschool. Een mooie gelegenheid om samen met een vriendin dit te doen die graag lid wilt worden. We hebben cardio en kracht training gedaan en ook een les circuittraining en sh'bam en Zumba. Het idee in de laatste drie lessen is erg leuk. Je doet verschillende fitness oefeningen op top 40 muziek en elke les doe je maanden lang dezelfde choreografie. Maar omdat het op muziek is leef je er ook erg van op en heb je na afloop echt een koude douche nodig! ;-) Het zijn pittige lessen maar het plezier staat voorop en dat draag je gewoon een hele tijd met jezelf mee achteraf!!

-gezond eten:

Aangezien ik ook medicatie gebruik en de bijwerking daarvan verstopping is. Heb ik een subliem boek gekocht. Hetgeen ook omdat ik vermoeid ben en andere vage klachten heb. Het boek heet: Broodbuik- minder met tarwe en gluten, verlies overgewicht en word gezonder.... Dit boek is echt een eye-opener en de tips die erin staan zijn echt wetenschappelijk bewezen aangezien de patiënten van de schrijver van dit boek: cardioloog William Davis zijn tips hebben uitgevoerd en het resultaat is echt verbluffend!! Vage klachten verdwenen, mensen vielen af en zo kan ik nog wel een heleboel opnoemen. 




Ik heb deze week veel water gedronken. Als ik geen kraan in de buurt had, ging ik een restaurant binnen om mijn waterfles te vullen of ging ik langs de gratis openbare water tappunten in de stad. Deze kan je vinden via 'join the Pipe' een organisatie die van plastic buizen waterflessen maakt en promoot om tappunten in de stad aan te leggen met schoon drinkwater. Dopper is daar ook een voorbeeld van. Hetzelfde initiatief met een ietwat andere ontwerp van de waterfles. De dop kan je ook gebruiken als glas als je het halverwege eraf schroeft.

Zie hieronder een voorbeeld:



- goed en gezond eten:

Een goed ontbijt bestaande uit: glutenvrije muesli met banaan,perzik, raw chocolat en half volle yoghurt, 

Lunch: grof volkorenbrood met vegetarische tuinkruiden Paté en een kop kruidenthee,

Avondeten: ik woon nog thuis, dus wat de pot schaft maar geen snacks en vette hap. 

Tussendoor: een handjevol cashew nootjes of een banaan en heel veel kruidenthee en water.

Alleen gisteren kon ik mij niet beheersen en at ik een lekker verantwoord fair trade ijsje van Ben en Jerry's!

Daarnaast maakte ik in de pauzes van mijn werk extra wandelingetjes in het kleine beetje natuur dat Amsterdam Zuid heeft, ging ik iedere avond voor 22uur naar bed en gaf ik mijzelf meerdere beauty avondjes in de badkamer met de super lekkere spulletjes van THE Body Shop.



(Vegetarische lasagne bovenstaande foto)




Wat doen jullie in Me-time weken/dagen?! 

Heeft iemand nog een sublieme tip?!

Komen jullie mij volgen?!

Laat vooral een reactie achter !!

En tot slot nog even dit:



<3


zondag 8 september 2013

Swap Your Fashion Kledingruil



Gisteren was het dan zover..... Mijn eerste kledingruil feest!! Na verschillende items bij elkaar gescoord te hebben uit m'n eigen kledingkast waarop ik ontzettend uitgekeken en uitgegroeid was, vertrok ik richting het Westcord Fashion Hotel in Amsterdam West waar dit event zou plaatsvinden.

De Spelregels:

- 5 tot 15 items inleveren

- Het aantal wat je weggeeft mag je ook weer mee terug nemen

- De overgebleven artikelen die niet geruild worden gaan naar een goed doel in India.

Enfin, ik kwam daar met 13 items, een boel kleren maar ook een tas. Zo'n souvenir tas waar ik nooit iets mee heb gedaan maar die een collega heel lief voor mij mee nam.

De kleding werd ingenomen en op de rekken gehangen. Wat ik wel heel zorgvuldig vond is dat de organisator de rekken echt had ingedeeld op vesten bij vesten, shirts bij shirts, topjes bij topjes, broeken bij broeken en ga zo maar door. 



De toffe items, van bekende designers, sieraden en schoenen werden uitgestald op een tafel. Daar kon je dus ook tussen kijken.



De sfeer was erg fijn er kwam gemeleerd publiek op af en we werden vergezeld met een DJ die de nodige deuntjes draaide!

Ook was er een Designer/ mode blogger aanwezig die je geshopte items kon voorzien van leuke studs of draadjes en lintjes. Ze kwam met een portable naaimachine en een hoop stuff om je kleren op te leuken.

Zelf organiseert zij; Manjewell is haar naam, ook geregeld Vintage sales!!





Ik heb een aantal toffe shirts, topjes en een toffe sjaal gescoord!! Er zat wel de nodige parfum en zweetlucht aan... Dus de wasmachine draait overuren!!

Maar mijn conclusie is dat ik dit dus vaker ga doen!! Je vind hier de tofste items die al vaak niet meer te koop zijn in de winkel. Want of vintage (minimaal 20 jaar oud) of van vorige seizoenen!! LIKE LIKE LIKE!!!!

Ben je nu ook enthousiast geworden naar dit fantastische evenement?

Like dan even de Facebook pagina: Westcord Fashion Hotel Amsterdam
Je krijgt dan een melding wanneer er een volgend feest georganiseerd zal worden!!

Ben je benieuwd naar Manjewell?

-Like haar op Facebook: Manjewell
-Bekijk haar website: www.manjewell.nl
-Volg haar Blog: www.ilovemanjewell.com
-Stuur haar een mailtje: manjewell@gmail.com

Bedankt voor het lezen van dit review!!

Laat een bericht achter!

Voor pers/bloggers/vragen:

m.oliemans1987@gmail.com

x Maartje