Pagina's

vrijdag 31 mei 2013

Rawfood: Chocolade

Ik testte voor jullie: Raw Food Chocolade en ik moet eerlijk zeggen dat deze variant van Chocolade veel gezonder is want:

-het is rijk aan magnesium
-Raw cacao is rijk aan anti-oxidanten
-Cacao geeft je natuurlijke energie zonder de nadelen van bijvoorbeeld koffie omdat de effecten van Raw theobromine en cafeïne in de cacao een wel minder effect heeft dan wanneer het gekookt is. Daarnaast is het cafeïne gehalte in cacao minimaal.
-Cacao bevat de stof: fenylethylamine, een stof die bekend staat om het aanmaken van 'liefde' en dat we de wereld aankunnen.
-Bevat ook stoffen die het welzijnsgevoel verhogen zoals: Anandamide,tryptofaan en Serotonine.
-is rijk aan: ijzer, chroom, theobromine, mangaan, zink, koper, vitamine C en omega-6 vetzuren.
-het vermindert de trek. Een stukje Raw chocolade als tussendoortje kan helpen met niet teveel eten. 
-verbetert de werking van de nieren.
-verbetert de circulatie.
-werkt helend waardoor we beter ZEN zijn in ons lichaam.

Ik heb een aantal stuks chocolade opgestuurd gekregen van dhr. André en je proeft gewoon chocolade zonder toegevoegde extracten van chemische stoffen zoals suiker, melk etc.... Die je kan vinden in de meeste supermarkten en die vallen onder het kopje 'ongezond'.

Enthousiast geworden na deze blog?!

www.rawfoodvena.nl is de website met webshop van deze overheerlijke echte chocolade en je kan er overigens nog meer Rawfood producten vinden!!

Met vriendelijke groeten van:

Maartje

P.s: Like en Share deze blog, volg mij en laat een reactie achter!!

Is Henna Plus echt wel zo 'GROEN'?

Je kent het wel.... De eerste grijze haren komen tevoorschijn en je bent jong... Een grote Hel!! Je rent naar de winkel en laat je een pak haarverf aansmeren door een verkoopster. Ik deed dat natuurlijk ook en aangezien ik al verschillende types Henna haarkleuring geprobeerd had, ging ik nu voor Henna Plus; goudblond. Een prachtige kleur, lekker zomers en goed voor m'n haar.......Althans.......

Vandaag was ik uitgenodigd in: 'Instituut haar en gezondheid' van Dianne Te Mebel ( Wie is Dianne? Dianne wilde vroeger graag dierenarts worden want ze was gek van dieren en van de natuur. Ze heeft de Middelbare Landbouw School gevolgd. Via deze school kon zij stage lopen in een kapsalon en dit was een unieke kans en die kans heeft zij gegrepen. Uiteindelijk bleek dat zij een ondernemer is die veel affiniteit heeft met de natuur. Zij is met natuurlijke haarproducten gaan werken toen een klant haar vroeg of zij het haar van de klant wilde verven met Henna. Zij is toen gaan experimenteren met producten zoals koffie en rode wijn. Zij werd blij van deze mooie producten en ook de geur deed haar veel. En het uiteindelijke kleurresultaat deed haar goed. Het uiteindelijke resultaat van het haar was 'Een gezonde Coupe'. vanaf dat moment was haar visie op haarverven veranderd...chemische troep komt er bij Dianne niet meer in...Maar alleen 100% natuurlijke Henna.) in het prachtige Amsterdam Centrum. 

Ik maakte kennis met Dianne en had meteen een 'thuiskom' gevoel. De salon straalt rust uit en zo voelt het ook. 

Ik werd meteen verwend met een kop verse muntthee en kreeg een rondleiding door de salon. 

Vervolgens nam
Dianne mij mee naar boven om mij een make-over te geven. Dianne keurde mijn haar en haarkleuring en zei; wat is dit?! Waarop ik enthousiast antwoordde: Henna Plus!! Waarop Dianne mij vertelde dat Henna Plus geen natuurlijke haarkleuring is. Terwijl dat wel wordt beweerd door het merk. Groene verpakking etc..... Maar de Plus betekent 'Chemisch'

Zo..... Daar was ik dus mooi voor het blok gezet.

Dianne zou ervoor zorgen dat mijn haar een goede make-over zou krijgen zonder 'chemische' producten. 

In samenspraak met Dianne ben ik gegaan voor een Mahonie achtige kleur voor mijn haar. (Dit is 1 van de 25 haarkleuringen die Dianne gemaakt heeft)

Hier zie je de bereiding voor de inzet:


De Henna in een mooi emaille schaaltje.



Er is hier gebruik gemaakt van een extra toevoeging zodat de intensiteit van de kleur zou toenemen.


Dianne deed er heet kraanwater bij en begon de Henna te mengen. 


En de Henna was klaar om aangebracht te worden in mijn haar.

Na het inbrengen mocht het even 45 min. intrekken en had ik een mooie Duurzame Warmtecap op. (Tevens ontworpen door Dianne) 


Vervolgens werd mijn haar uitgespoeld en geknipt en had ik een kapsel om van te dromen...

Zoek de verschillen:

Voor:


Na:


Samen met Dianne :-) 

Ben je enthousiast geworden na mijn blog en wil je ook zo verwend worden door Dianne???

En de geheimen weten van deze producten?!






Check dan de website van Dianne:

www.diannetemebel.nl 

www.instituuthaarengezondheid.nl (tevens met webshop waar je het starterspakket kan bestellen om
Zelf aan de slag te gaan met de exclusieve henna haarkleuring van Dianne met gebruiksaanwijzing en andere fijne stuff voor een heerlijk Henna moment)


Social Media:
Facebook: Natuurlijke Haarverzorgingsproducten

Twitter: @diannetemebel

En check haar eigen documentaire op EO.nl via Het programma: Melk en Honing.

Via deze weg bedank ik Dianne voor de fantastische make-over. Mijn dag kan niet meer stuk en ik heb mijn kapper gevonden...

DE GROENSTE KAPPER VAN AMSTERDAM!!!!!





Like & Share mijn blog en laat een reactie achter!!!

Met vriendelijke groeten van:

Maartje 

P.S. :


;-) 







maandag 27 mei 2013

Eigen teelt

Een tijdje geleden ben ik weer begonnen met zaaien. Dit keer zaten er aardbeien, tomaten, radijsjes, goudsbloemen, en vlijtige liesjes in de potjes. Elke dag keek ik vol verwondering naar het groeiproces van deze jonge plantjes en vandaag was de zonnige dag dat ik besloot om ze grotere potjes te geven. Ik zie ze met de dag groter worden en ik hoop dat ik over een poosje kan zeggen dat ik eigen aardbeien, radijsjes en tomaatjes uit eigen tuin heb. Daarnaast natuurlijk de mooie goudsbloemen en vlijtige liesjes om van te genieten in de zomer. Dan zullen er in het najaar zaadjes komen van al die planten zodat ik volgend jaar weer opnieuw kan beginnen met zaaien. Maar het voelt zo goed als iets van eigen bodem komt!! 

Love Nature :-) 


vrijdag 24 mei 2013

Organix Goodies

Vandaag kreeg ik een test pakket thuisgestuurd met Organix Goodies. Verantwoorde en lekkere tussendoortjes voor baby's en peuters. Omdat ik er rekening mee had gehouden dat ik dit pakket zou krijgen heb ik de producten uitgetest op kinderen uit die leeftijds categorie en zelf ook even geproefd zodat ik een goed beeld kan geven van de producten.

Ik startte met 'De Alfabet koekjes'. Deze zijn gemaakt van volkoren met zonnebloempitten en krenten. De overige ingrediënten zijn allemaal biologisch verantwoord en het bevat de vitamine B1.

De koekjes zien er vriendelijk uit met letters uit het alfabet. Deze koekjes zijn klein maar fijn en ook zeer geschikt voor kinderen die nog niet alle tanden en kiezen hebben wat de koekjes zijn erg zacht dus kunnen makkelijk weg worden gesabbeld met een heerlijke smaak van volkoren, zonnebloempitten en krenten die zo klein zijn dat kindjes zich er niet in kunnen verslikken. 




Vervolgens testte ik de 'Appel rijstwafeltjes'. Deze zijn heerlijk klein voor kleine vuistjes. Ze zien er aantrekkelijk uit en aangezien ook deze weer volledig biologische ingrediënten bevatten, is ook dit weer een super verantwoord tussendoortje. De appelsmaak zit hem in een dun laagje gesprenkeld appelsap bovenop het wafeltje. 




Daarna testte ik 'De Fruitgummies' met appel en aardbei. Deze fruitstukjes zijn gemaakt van fruit dat van nature zoet is en vol zit met vezels. Deze stukjes zijn iets groter dan rozijntjes, zijn heel zacht en je proeft dat er alleen gebruik wordt gemaakt van biologisch fruit zonder smaakstoffen. Pure verwennerij dus voor kindjes die van hun ouders verantwoord mogen snoepen. 




Als laatste testte ik 'Squeezy' appel en mango. Gepureerd fruit zonder stukjes verpakt in een knijpverpakking zodat kindjes zonder knoeien kunnen genieten van heerlijk fruit dat ook weer volledig biologisch is. 


Uiteraard heb ik de kleine testers ook om hun mening gevraagd en aangezien de meesten nog niet goed kunnen praten was het wel duidelijk dat ze ervan hadden genoten. Toen het genoeg was zaten er een hoop beteuterde kindjes aan tafel. 

Zoals u ziet, ziet de verpakking van alle tussendoortjes er ook heel natuurlijk uit. Precies zoals het is;

Puur, Biologisch en Lekker!!

Wilt u meer weten of waar de producten bij u in de buurt te koop zijn:

Kijk dan op: www.organix.nl 


Met verantwoorde groet!!


maandag 20 mei 2013

Betere Wereld

Mooie mensen, 

Mijn slogan is: ik wil een steentje bijdragen aan een betere wereld die goed is voor mens, dier en milieu!! 

Steun mij.... Lees m'n blogs, geef je mening en deel de link van m'n blog voor nog meer publiciteit!!

Vivavintage1987.blogspot.com 

Buiten de Lijntjes

Vandaag was ik samen met Sanne naar Het Griftpark in Utrecht. Daar was namelijk 'De Utrechtse Fabriek' ..... Webshops die nu Live producten verkochten. Daarbij ook 'Buiten de Lijntjes. Zij verkopen Home, Living en Design... Mooie vazen met gezichtjes, papierwaren van Rie Elise Larsen, houten envelop mallen, Masking Tape, sluitstickers, briefpapier, enveloppen en ze kan ik nog wel even doorgaan!! Genoeg dus om creatief aan de slag te gaan en zeker voor de eenieder die aan Snailmail doet, voldoende keus. De producten stralen kleur, originaliteit, handigheid en gezelligheid uit. En de dames van deze winkel stralen dat volkomen uit!! 

Wil je ook kennismaken met Buiten de Lijntjes???

Www.buitendelijntjes.com (webshop)

Ik ben benieuwd naar jullie mening!!

Met de groeten van, 

Maartje ( i.g. Moosmeuk) 

Vivavintage1987@blogspot.com (email)







zondag 19 mei 2013

De Rollende Keukens

Het Hemelvaart weekend stond in het Westerpark in Amsterdam in het teken van: De Rollende Keukens. Dit initiatief bestaat al een paar jaar en betreft een groot grasveld met keukens op wielen. Het zijn hele uiteenlopende keukens maar veelal gezond!! Op het gebied van vega en vegan is er veel te vinden. Zoals 'de sexy groentes' gebakken in tempura, 'De Theetantes (www.theetantes.nl) (h)eerlijke taartjes, cupcakes en boterhammen met pompoen en humus zelf gemaakt... En zo kan ik nog wel even doorgaan....

Wie is er ook bij de Rollende keukens geweest?! En wat is jullie herinnering eraan?!